Andrei Arshavin


Ara transer sezonu kapandı ve takımlar son transferlerini gerçekleştirdiler. Nerdeyse 1 yıla yakın süredir gündemde olan Arshavin-Arsenal ilişkisi ise en sonunda resmiyete döküldü ve hem basın, hem de Gunnerlar rahat bir nefes aldı. Fiyat hakkında kesin bir bilgi yok ama bonuslarla birlikte 15 milyon pound'a patladı Arsenal için diyorlar. O kadar uzun pazarlıklardan sonra bu fiyata indirmeleri de gayet iyi bir şey. Zaten gerekli bir transferdi, Hleb'in gidişinden sonra ve Rosicky'nin yokluğunda Wenger'in sistemine uyan sağ ayaklı sol açık transferini de gerçekleştirmiş oldular. 27 yaşında ilk kez ülke dışına çıkan Arshavin için kariyerindeki tek şanstır diyebiliriz belki, bu bakımdan zorluklar yaşayacaktır ama gerek mental yapısıyla, gerek de Premier Lig için yeterli fiziksel yapısıyla bunun altından kalkacağını düşünüyorum. Arsenal de böylece en pahalı transferini gerçekleştirmiş oldu yanılmıyorsam, 2000 yılında Wiltord için Bordeaux'a 13 milyon pound saymışlardı.

Arshavine'e Liberal Democratic Party of Russia başkanı aşırı ulusalcı Vladimir Zhirinovsky'den de bir mesaj geldi partinin resmi sitesinden:

"Andy, yanlış yapıyorsun - neden bir İngiliz kulübüne transfer oldun?

Şimdi İngiltere'ye iyi şeyler götüreceksin. Ama İngiltere ülkemize sadece zarar getirir. Ülkemizdeki hırsızlar oraya kaçarlar ve Rusya'nın parasını çalan kaçak oligarklar orada saklanırlar. Sen de onlar gibi olma. Eğer Zenit için yeteri kadar oynadığını düşünüyorsan, Rusya'da Spartak, CSKA, Dinamo, Lokomotiv gibi bir sürü kulüp var. Tekrar düşün Andryusha!"

Ülkedeki politikacılar bile bu transferle ilgilendiğine göre, Arsenal büyük bir iş başarmış demektir bu transferi gerçekleştirdiğine göre. Tabi Zhirinovsky'nin ufak yollu Abramovich'e laf soktuğunu da anlayabiliriz yukarıda.

Mirror ise Arshavin hakkında bilmeniz gereken 10 şey diye bir liste yapmış. Bir de ona bakalım.

1) Andrei Arshavin St Petersburg'da 30 Mayıs 1981 tarihinde doğdu. Futbol oynamaya 7 yaşında başladı ve Smena futbol okulundan mezun oldu.

2) 1999'da Arshavin Rusya 2. liginde oynayan Zenit St. Petersburg kulübünün pilot takımı olan Zenit-2'ye katıldı.

3) Bir yıl sonra Zenit St Petersburg ile ilk maçına Intertoto Kupası'nda Bradford karşısında deplasmanda Valley Parade stadyumunda çıktı ve o maçta Zenit 3-0 galip geldi.

4) Arshavin çabucak şörhet oldu. Rusya'da Yılın Oyuncusu Ödülü'nü 2005 ve 2006'da kazanmadan önce 2001,2002 ve 2004'te 2. oldu.

5) Bu YouTube videosu Rusların neden ona çok değer verdiklerini gösteriyor. Niçin müzik olarak Radiohead seçtikleri hakkında emin değiliz.

6) Milli formayı ilk kez 17 Mayıs 2002'de Beyaz Rusya'ya karşı giydi. İlk golünü 1 yıl sonra bir hazırlık maçında 13 Şubat 2003'te Romanya'ya karşı attı. Şu ana kadar oynadığı 41 maçta 15 gol kaydetti.

7) 2007'de, Arshavin Zenit St. Petersburg'a Rusya Premier Ligi'ni kazanırken yardım etti, kulübü en son 1984'te Sovyet birinci ligini kazanmıştı. 2008'de Ruslar UEFA Kupası'nı alırken de en büyük pay sahibi oyuncuydu.

8) Arshavin en büyük hobisini takımı için gol yaratmak olarak belirtiyor.

9) Takım arkadaşlarını yönlendirmiyorken, amatör olarak modayla da uğraşıyor. Bir keresinde spor giyimin geliştirilmesiyle ilgili bir tez yazdı, ve moda tasarımından bir diplomayla mezun oldu. Demek ki Milan'a bir transferi gerçekleşebilir?

10) Arshavin'in menajeri onunla ilgili dosyalarında Avrupa'nın üç büyük ligini de tutuyor. Biliyoruz ki İspanya, İtalya ve İngiltere'den Arshavin'le ilgilenen birkaç kulüp oldu. Chelsea, Tottenham ve Arsenal bunlardan birkaçı. Menajeri de Arshavin için önemli liglerin Premier Lig, Serie A ve La Liga olduğunu belirtti.

1 yorum:

  Juan y Fer

4 Şubat 2009 17:45

Hello,
I do not know if he is the necessary player for this Arsenal, whose problem is defensive....we will see if he show that he can be a top player outside Russia.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)