İngiltere'de ara transferler

Keane, Arshavin gibi transferlere değinmeyeceğim bu yazıda. Üzerinde daha az yorum yapılmış transferleri kısa kısa yazmaya çalışacağım.

Julien Faubert: Real Madrid bu Fransız'ı West Ham'dan kiraladı. Faubert 2007'de Upton Park'a transfer olduğunda Avrupa'nın en iyi genç yeteneklerinden gösterildi. O tarihten bu yana geçen 1.5 yıllık sürede Faubert ciddi bir sakatlık da geçirdi, daha sonra vasat bir performans ortaya koydu ve beklentileri karşılayamadı.. İyi transfer, West Ham için. Real Madrid'e çok yararlı olacağını düşünmüyorum. Umarım yanılırım.

El-Hadji Diouf: Dünya Kupası sonrası kaybolan futbolculardan. Sunderland'den Blackburn'e 2 milyon pound'a gitti. Takım arkadaşı Anton Ferdinand'la arasında oluşan gerginlikten sonra, Sunderland'in onu satmaktan başka çaresi kalmamıştı. Sunderland onu elinden çıkararak kendileri adına iyi bir şey yaptı.

Jimmy Bullard: Fulham'dan Hull'a 5 milyona gitti. Fulham'daki durumu ne olursa olsun, Jimmy Bullard maç kazandıran bir ortasahadır. Hull kasasının kilidini açtı ve sıralamada zorlukla elde ettikleri yeri korumak için iyi bir hamle yaptı. Hull için iyi transfer.

Shay Given: Newcastle onu Manchester City'ye 6 milyona yolladı. Manchester City Premier Lig'in en iyi kalecilerinden birini almak istediği konusunda sır saklamamıştı, ve bunu da gerçekleştirdiler. Araplar şimdiye kadarki en düzgün işlerini yaptılar. Manchester City'ye yararlı olacaktır.

Craig Bellamy: Manchester City bu elemana da 14 milyon vererek West Ham'dan transfer etti. Eğer bu transferi değerlendirecek olursak, Craig Bellamy mükemmel bir yetenek olabilir, ama bu kadar çok sakatlık sorunu yaşayan ve sorunlu bir oyuncuya 14 milyon? West Ham yöneticileri hala kasalarına gelen para için Manchester City'ye gülüyorlardır.

Mark Davies: Bolton açıklanmayan bir bedel karşılığında Wolves'tan transfer etti. Kaptan Kevin Nolan'ın Newcastle'a transferi Bolton taraftarları için bir yıkımdı, ama bu durum Mark Davies ile birlikte düzelebilir. 20 yaşındaki genç ortasaha çok yetenekli bir oyuncu gibi gözüküyor. Bolton için iyi transfer olarak sayabiliriz.

Ricardo Quaresma: Chelsea bu manyağı Inter'den kiraladı. Son gün gerçekleşen bir imza olduğu için sürpriz oldu. Quaresma'nın büyük bir yetenek olduğu ortada, ama Inter'de bekleneni veremedi. Bakalım Chelsea'ye şampiyonluk yarışında yardımcı olabilecek mi? Eğer olursa Chelsea iyi iş yapmış demektir.

Emile Heskey: Wigan'dan Aston Villa'ya £3.5m karşılığında gerçekleşen bir transfer. Liverpool onu Bosman kuralıyla almak istiyordu diye duymuştum, ama Martin O'Neill Leicester'dan eski öğrencisini Aston Villa'ya getirmeyi başardı. Heskey de ilk maçında golünü attı. Artık azalan pivot forvet kavramının en önemli temsilcilerinden birini bu paraya almak... İyi iş, Aston Villa.

James Beattie: Stoke City 3.5 milyon verip Sheffield United'tan aldı. Stoke City eski milli futbolcuyu 2. ligden kurtarıp Premier Lig'e getirerek ligden kalma yolunda önemli bir adım attı. Manchester City karşısında geçen hafta galibiyeti getiren golü atarak transfer bedelini çıkarmaya başladı, ileriki aylarda devamı da gelecektir hiç şüphesiz. Stoke için yararlı transfer.

Carlo Cudicini: Tottenham Chelsea'den bedavaya almayı başardı. Geçen ay çok para harcadılar, ama muhtemelen en önemli transferleri buydu. Gomes son haftalarda form tutmaya başlamış olabilir, ama Cudicini ondan kaleyi almakta zorlanmayacaktır. Spurs bedavaya alarak yararlı bir transfer yaptı.

0 yorum: