Sivasspor 4-2 Galatasaray

Kupadaki ilk maçın Ali Sami Yen'de son dakika golüyle 1-1 tamamlanmasının ardından, Galatasaray'ın kadrosundaki eksikliklere bakınca turu Sivasspor'un geçeceği az çok tahmin edilebilir bir hâl almıştı zaten. Maç öncesinde kadrolara bakıldığında Balili'nin yine yedek olduğu birçoğuna göre şaşırtıcı, ama bunun her maç olan bir şey olduğu düşünülünce Sivasspor'u takip edebilenler için olağan bir durumdu. Sabri Sarıoğlu'nun kadroda olmadığını görünce bir oh çekmiştim kendi adıma söylemem gerekirse, onun mevkisinde Emre Güngör'ün oynayacağını görünce de sevinmiştim çünkü Emre'nin savunma anlamında Sabri'den kat kat fazla yarar sağlayacağı bir gerçekti. Sayısını tam olarak bilmemekle beraber, 10-15 arası eksikle çıkarılabilecek en iyi kadroyu çıkarmıştı Skibbe. Emre'nin maç eksiği onun kanadından atak olması riskini doğurabilecekti. Galatasaray'ın savunma alanındaki en büyük sıkıntısı her zamanki gibi sağ kanat kabul edilebilirdi ama orta sahada da Mehmet Güven'in oynaması bizleri şüpheye düşürüyordu. Sivas'ın kadrosu ise beklediğimiz gibiydi.

Maç başladığında Galatasaray'ın bulunduğu kale tarafından hala tribüne girmekte olan taraftarlar göze çarpıyordu. Haftaiçi olmasına rağmen şu ana kadarki en iyi Sivasspor tribününü gördüğüme şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Oyuncularda ve tribünlerde son iki maçın da etkisiyle gerginlik vardı Sivasspor tarafında. Sert başladılar, ilk dakikalarda da gazla beraber daha hakim gibi göründüler ama Arda mükemmel bir inatçılık göstererek tamamen kendi yarattığı bir golle daha 10. dakika olmadan Galatasaray'ı öne geçirdi. Sivasspor önceki maçlarının aksine atak bir futbolu tercih ediyor ve genelde sol kanattan akınlar yapıyordu. Emre Güngör'ün maç eksiği göze çarptı bazı anlarda ama defansif anlamda 2 pozisyon dışında gayet başarılıydı. Bazı anlarda Kamanan hızı sayesinde onu ekarte edebilmeyi başardı maç genelinde. Mehmet Topal ve Mehmet Güven defansif anlamda gayet iyi oynuyorlardı ama normale göre Mehmet Topal'ın pas hataları biraz fazlaydı. Yine de ilk otuz dakikalık bölüm geride kaldığında tam "Mehmet Topal şu anda ligin en iyi ön liberosu" diye düşünürken bir pas hatası yaptı ve Kamanan uzaklardan sert bir şutla golü buldu. Sert bir şut olmasına rağmen kurtarılabilirdi; ama Aykut'tan iyi bir refleks gelmedi ve gol oldu. İlk yarının sonuna doğru ise Sivasspor sert oyununu daha da arttırdı ve zaman zaman saha içinde gerginlikler yaşandı, ki takımdaki en efendi oyuncu olarak söyleyebileceğim Hakan Balta bile çileden çıktı. İlk yarı biterken Kamanan'ın kaçırdığı golle aklımıza acaba gol mü tesadüftü, yoksa bu kaçırdığı mı sorusu aklımıza geldi.

İkinci yarıya iki takım da değişiklik yapmadan başladı. Maçın berabere biteceği tahmin edilebilirdi sahadaki futbola bakarak. Ama Ümit Karan altıpastan golü kaçırmasaydı turu alıp İstanbul'a dönebilirdi Galatasaray. Dakikalar geçtikçe Nonda'nın adını hiçbir Galatasaray taraftarı duymuyor, Emre Aşık ve Meira tandemde mükemmel bir performans sergiliyorlardı. Sivasspor sadece son on dakikaya girilirken bir pozisyon buldu ama onu da değerlendiremediler.

Uzatmalarda ise Sivasspor oyundan biraz düştü, Galatasaray genel olarak daha iyi oynadı. Son dakikalarda Mehmet Yıldız Emre Aşık'a küfür etmesi nedeniyle oyundan atıldı, Galatasaray'da da bugün son birkaç maçtaki gibi kötü bir futbol sergileyen Barış'ın dizi döndü. Penaltılara geçildiğinde ise Sivasspor'un turu geçebileceği belli gibiydi. Nitekim öyle de oldu.

Maçı genel olarak değerlendirecek olursak, Arda hücumda beklenildiği gibi yalnız başına kaldı. Aslında yeterince iyi, hatta beklenenden daha iyi bir futbol oynamasına karşın Ümit Karan ve Nonda'nın uyuması, diğer kanadın ise hiç işlememesi nedeniyle maçın gidişatını çok da değiştiremedi. Hakan Balta standartlarında bir futbol ortaya koydu, Emre Aşık ve Meira ise mükemmel bir maç çıkardılar. Emre Güngör yukarıda da belirttiğim gibi defansif anlamda bir iki pozisyon dışında iyi olmasına rağmen, belki Skibbe'nin direktifiyle, belki de kondisyonunun yetmeyeceğini düşünüp kişisel insiyatif alarak hücuma hiç katkıda bulunmadı. Önünde de Barış ofansif anlamda sıfır katkı yapınca sağ kanadı hücumda hiç kullanamadı Galatasaray. Mehmet Topal ve Mehmet Güven fazla pas hatası yaptı. Ümit Karan ve Nonda sahada dolaşıp durdular, ama Ümit Karan yine de biraz daha aktifti. Aykut ise kalede iki kurtarış yapmasına rağmen kurtarılabilecek bir şutu kalesinde gol olarak gördü.

Sivasspor'da ise Mehmet Yıldız iyi oynayamadı, ki ben çok iyi bir forvet olduğunu düşünmüyorum. Kamanan çok hareketliydi, lig için fazlasıyla iyi olduğunu gösterdi. Balili, Kamanan ve Mehmet Yıldız'la bol bol pozisyona girmeyi başaracaktır sezonun geri kalanında Sivasspor. Abdurrahman Dereli de iyi bir performans sergiledi. Sivasspor'da kötü oynayan düşünülürse ilk örnek olarak Sezer verilebilir.

Maçın sezonun geri kalanına yapacağı etki düşünülürse, öncelikle haftasonunu ele alalım. İki takımda da bir yorgunluk elbet olacaktır, ama Galatasaray eksikleri de düşünüldüğünde bu haftasonu Kayserispor'a karşı 2 puan bırakır gibi bir tahminde bulunuyorum. Sivasspor'un ise sezonun geri kalanında kupada da en az iki maç oynayacağı düşünülürse, bu tempo onların fiziksel gücünü azaltabilir ve ligde puan kayıpları yaşamalarına neden olabilir. Galatasaray açısındansa, zaten UEFA Kupası'nda da Perşembe-Pazar maç trafiği yaşayacağı göz önüne alınırsa, kupadan elenmesi bir bakıma iyi oldu bile diyebiliriz.

Son söz olarak, Galatasaray'ın bu kadar eksikle ve deplasmanda bu maçı penaltılara bırakması başarıdır benim gözümde. Galatasaray'da da eksikler iyice arttı, bu çok can sıkacak ileride.

0 yorum: