Bulls-Rockets Preview


Houston Rockets bir başka sakatlık belasıyla geçen sezonda iyi oynamaya çabalıyor. Garip olsa da, Chicago Bulls'tan birkaç ders alabilirler, çünkü Bulls da en sonunda işleri yoluna koymaya başlamış gözüküyor.

Bulls neredeyse iki yıldan sonra ilk kez dört maç üstüste kazanmayı istiyor - ve bu maçı kazanırlarsa üç yıldan uzun süredir Rockets'ı da ilk kez yenmiş olacaklar.

Bulls'un üç maçlık galibiyet serisi son 18 maçının 13'ünü kaybettikten sonra geldi. Takım sahibi Jerry Reindsorf Cuma günü takımın durumunu utanç verici ve bir felaket olarak nitelendirdi ve bu takım üzerinde olumlu bir etki yarattı bile sayılabilir. Reindsorf'un açıklamalarından önceki gün Chicago Clippers'ı 95-75 yenerek sezon içindeki en uzun mağlubiyet serisi olan 5 maçlık sürece son vermişti.

Bir sonraki maçında Sacramento'ya karşı Bulls sezondaki en yüksek miktarı olan %55,6 ile şut attı saha içinde 109-88 kazandığı maçta. Daha sonra ise sezondaki en yüksek sayısına ulaştığı 122-111'lik Phoenix maçı geldi.

"Kazandığınız zaman, bu kendinize güveninizi getiriyor" dedi son bir sezonunu Suns ofisinde geçirmiş olan Bulls koçu Vinny Del Negro. "Şimdi, sahada daha iyi bir durumumuz var. Bu da zaten bizim yapmaya çalıştığımız şey.

Üç maçlık serisinden önce rakip sahalarda 5-17 olan Bulls, şu anda 22-29 Mart 2007'den sonra ilk kez 4 galibiyet üstüste almaya yakın.

"Artık kendimize daha çok güvenerek oynuyoruz," dedi Phoenix karşısında 5 üçlük isabeti bulup 26 sayı üreten Ben Gordon. "Üç maçlık bir seri yakalamak değişik hissettiriyor. En son playofflara kaldığımızdan beri birkaç yıl geçti."

Yani kısacası Bulls'taki son gelişmeleri aktardığımızda durum bu. Son üç maçtaki istatistiklere bakarsak Rose 17 sayı, 7 asist ve 4,33 ribaunt ile göze çarpıyor. Deng de son zamanlarda artan form grafiğiyle 20 sayı, 8,66 ribaunt ve 1,33 asist ortalamaları yakaladı.

Rockets ise son 3 maçının ikisini kaybetti ve Barry ve T-Mac'in yokluğunda sıkıntı çekiyorlar. Bu gece kıran kırana bir maç olacaktır diye düşünüyorum ve fark 10'un üstüne çıkmaz gibi bir tahmin yürüteceğim. Kazananın Bulls olması elbette ki gönlümden geçen, ki son form durumlarına bakılınca da Bulls bir adım önde gözüküyor. 105-95 civarında olacaktır skor da. Bulls'un net bir galibiyet alması dileğiyle...

Bir de bütün maçlara ait tahminlerimizi sunalım:

Raptors - Cavs
Celtics - 76'ers
Timberwolves - Pacers
Bucks - Nets
Bulls - Rockets
Spurs - Nuggets

Edit: Halt etmişim ben, T-Mac oynadı. 107-100 bitti maç beklediğim gibi ama Rockets kazandı maalesef. Herif %90 sen %60 serbest atış atarsan cezasını çekersin tabi. Galibiyet Hornets'a kısmet artık(!) Diğer maçlar tutmuş. 5/6 fena değil gibi.

1 yorum:

  Dalecarnegie

5 Şubat 2009 00:08

Chicago'nun efsane kadrosunu hala bilirim.Sevdigim bir ekip